2014. december 1., hétfő

Ajándékok design fanatikusoknak

Advent első vasárnapján már túl vagyunk. Az utcákon megjelennek a karácsonyi világítások, szép lassan a dobozokból is előkerülnek azok a bizonyos díszek, amik rengeteg emléket juttatnak eszünkbe. Személy szerint a kedvenc ünnepem a karácsony. Imádom a karácsonyi felkészülést. Ünnepi hangulatot varázsolni a házba: mézeskalácsházak, illatos gyertyák, forrócsoki.
Na és a tipikus mit vegyek az "évente egyszer látom" nagybácsinak és a "semminek sem tudok örülni" unokahúgnak. 
Nem mindenki szereti a modern, esztétikus dolgokat - vagy nem ebben a letisztult stílusban - de aki igen, azoknak ezekkel az ajándékokkal nem nyúlhattok mellé.




Mindenki imádja az aranyos dolgokat. Főleg, ha az aranyos dolog egy rénszarvas. És mindenki imádja a forró kakaót. Főleg, ha egy fárasztó nap után hazaérünk, odakint pedig jéghideg idő van és a hó is szakad. Ilyenkor vesszük elő a kedvenc bögrénket. Ez a bögre az előbb említett mindkét szerepnek megfelel. Aranyos is, és forró kakaót is jó belőle szürcsölni. Magyar művész grafikájával.




Keress csak rá Instagramon a #plate hashtagre! Ugye mennyi überkirály mintás tányért látsz? Nem véletlenül! Mindenki imádja a vicces/érdekes/különleges ábrákkal díszített tányérokat!





Society6-on rengeteg jó ötletre bukkanhatunk. A pulóvertől kezdve a táskákon és a bögréken át az órákig minden ajándéktárgyat megtalálhatunk.
Ez az oldal abban különbözik a többi online ajándékboltoktól, hogy nemcsak néhány cég termékeit forgalmazza, hanem több ezer tervező alkotását lehet megvásárolni, így a sokszínűség garantált.  Az oldalra ugyanis feltörekvő művészek regisztrálhatnak, akik lehetőséget kapnak arra. hogy bemutassák munkáikat, és ezeket szuvenírekre nyomtatva árulhassák. 
Caleb Troy Reassurance c. grafikájába első látásra beleszerettem. Nagyon intenzív és különleges színvilággal rendelkezik. Sok enteriőrben megállja a helyét, főleg minimál berendezésű helységekben, hófehér fallal.


4. Hanna Pajor telefontok

A fiatal magyar illusztrátor munkáival már találkozhattunk néhány könyvben és étteremben Budapesten. Képei elgondolkoztatók, erősen érzelemre hatók és egyediek. Éppen ezért lehet tökéletes ajándék egy egyedi portréval díszített telefontok. Biztosra veheted, hogy ilyen nem jön veled szembe az utcán!



Józsik...Imádnivaló, különleges és személyre szabott grafikák. 
Kinga figuráiért mindenki odavan! Kreatív, egyedi és a fantasztikus vámpír alakításáról híres Robert Pattinsont is képes aranyos illusztrációként ábrázolni! Szerencsére nemcsak világsztárokat alakít át Józsikká, hanem bárkiből és bármiből (pl. háziállat) megrendelésre Józsikot varázsol.  Mindenki örülne, ha meglepnék egy saját gombszemű alteregóval! 


Egy Józsik naptár is nagyszerű lakáskiegészítő lehet, valószínűleg mindenki unalmasnak találja már a hagyományos fehér naptárat. Kinga rajzai biztosan mosolyt csalnak majd a megajándékozott arcára minden egyes hónapfordulónál!



6. Ékszertartó 

Egy praktikus és nagyon modern ajándék. Sok nő nem tudja hol tárolni a fülbevalóit, ráadásul egy nagyon karakteres és jól mutató darabról beszélünk. Az már csak hab a tortán, hogy a francia greeen-store csak és kizárólag újrahasznosított fából készült árukat forgalmaz, vagyis biztosan szökik az egekbe tőle az ökolábnyomod.








A világ legdögösebb kávés-poharának mondják. Az biztos, hogy baromi jól néz ki, nagyon sokan dicsérik (a funkciónak tökéletesen megfelel), és rengeteg féle közül választhatsz. Kizárólag Ausztráliában gyártják, de nemrég már Magyarországon is hozzá tudsz jutni. Igaz, kicsit kevesebb a választék, mint a legkisebb kontinensen, de ajándéknak így is tökéletes!

Ha tetszett a poszt, likeolj facebookon vagy kövess instagramon. 

www.facebook.com/centainedesign
www.instagram.com/centainedesign





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése