2015. február 16., hétfő

Egy klasszikus bérház renoválása

Bécs, 15. kerület

© Monika Nguyen
A századfordulón tömegével jelentek meg a -ma már klasszikusnak számító- bérházak, többnyire eklektikus stílusban, klasszicista és neoreneszánsz jegyekkel. Egy ilyen épületben található meg ez a felújított lakás.
A tulajdonos igazi kihívás elé állította a tervező céget (Destilat Studio): modern, minimalista enteriőrt álmodott meg magának, emellett ragaszkodott a lakás patinás jellegéhez. A kettő között nehéz megtalálni a tökéletes harmóniát, de ez esetben a végeredmény magáért beszél.

© Monika Nguyen





























© Monika Nguyen










 

Amennyire csak lehetett, meghagyták az eredeti szerkezetet, de némi falbontásra és átalakításra szükség volt ahhoz, hogy megfeleljen egy modern életformát élő családnak.


Alaprajz(130 )
  Az udvarra néző gyerekszoba a régi konyha helyére került, utóbbi pedig most a tágas nappaliban helyezkedik el. A lakásban eredetileg két fürdőszoba volt található, ám a tulajdonos lemondott a kisebbről -a gyerekszoba javára. Így kapott helyet az ágy egy látványos,kuckós jellegű hálófülkében.


© Destilat Studio
© Destilat Studio
© Destilat Studio
  Az előző fürdőszoba-mellékhelyiséget átalakították egy pazar wellness-fürdőszobává. Az ezt a szobát és az előszobát elválasztó falat részben lebontották, az ajtót pedig egy hatalmas függönnyel helyettesítették. A luxus fürdőszobát meglepő módon simított fehér csemperagasztóval burkolták: a padlón, a falakon, a fürdőkádon, a mosdókagylón, és a zuhanytálcán is, a homogén, letisztult minimalista enteriőr érdekében. Az itt megtalálható szauna falát egészében tükör borítja, ami tágítja a teret és egyébként is szükséges a mosdókagyló fölé.

© Monika Nguyen
© Monika Nguyen
© Monika Nguyen
© Monika Nguyen

  A szülők lakosztályába két helyiségből -egy hálószobából és egy kikapcsolódásra használt második nappaliból áll. A hálóban megtalálható beépített szekrényeket szintén függöny takarja el, ahogyan a gyerekszobában is.

© Monika Nguyen
© Monika Nguyen

  Külön érdekesség, hogy a tüll lámpaburákat a gyerekszobában és az étkező fölött a tulajdonos felesége tervezte. A nappaliban és a hálóban a "Shades of 3D" lámpa prototípusai találhatóak meg.
A lakásban számos bútort maga a tulajdonos tervezett, de vannak a tervező cég portfóliójában megtalálható darabok is, például a “4tothefloor” étkezőasztal, de a nappaliba beépített "Camouflage" konyhabútor is.

Forrás: Archdaily.com,
            Destilat_architecture + design


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése